Въпреки натиска върху населението,  на протеста в село Добротич  се

...
Въпреки натиска върху населението,  на протеста в село Добротич  се
Коментари Харесай

Жители на село Добротич излязоха на протест. Затвориха пътя Айтос - Тервел

Въпреки натиска върху популацията,  на митинга в село Добротич  се събраха към 60 индивида. Поканените господин Тронков, кмет на Община Вълчи дол и господин Стоян Пасев, Областен шеф на Варненска област, не почетоха протестиращите, с цел да чуят техните претенции.

Хората носеха плакати, вееше се българското знаме и от уредбата се чуваше „ Моя страна ” на Емил Димитров.  В 12 часа протестиращите затвориха републиканския път Айтос – Тервел. Хората споделиха, че ще продължат с митингите, до момента в който не бъдат чути от ръководещите. Протестиращите се възмущават от ремонт на подблоково пространство, някогашна банка, което ще се употребява за фитнес зала за крупната сума от 200 000 лв., ще се  ремонтира ресторант и хотел за 100 000 лв., а по селата действително нищо не се случва.



На изключителна сесия на Общински съвет Вълчи дол се учреди Търговско сдружение със 100 лв. капитал, с предмет на активност Търговия с медикаменти и лекарства, чийто шеф ще получава над 3700 лв. заплата, а се плануват и още две лица да се назначат.



Хората недоумяват каква бурна комерсиална активност прави Общината, а селата тънат в бедност. На всички типове избори ги залъгват с голи обещания, а като мине един месец и никой не се сеща за тях.



Искания на жителите на село Добротич, община Вълчи дол, област Варна

 

1. Общината да обезпечава техника за разчистване и окосяване в  селата.

2. Да се назначат най-малко двама души, които да поддържат чистотата в селото.

3. Общината да уведомява кмета на обитаемото място за всяко нейно решение, обвързвано със селото и жителите.

4. Да се отворят шахтите на републиканския път - след ремонта се събира вода, което е рисково и за колите и за хората! Да се отремонтират тротоарите, които скапаха. Това основава действителна заплаха за хората от селото и най-много за възрастните и децата.

5. Да се направи детска площадка - децата сега играят на основния път и има заплаха от произшествия

6. Да се почитат нашите подписки, протоколи и решения от Общоселските събрания

7. Кмета на селото се задължава да уведомява популацията за всяко едно решение, което ни касае - срутване на здания, продажба или отдаване чартърен.

8. Искаме най-малко още 6 контейнера, вид Бобър

9. Имаме улици в селото без улично осветяване - това би трябвало да се оправи

10. Има разпоредба, съгласно която 30% от приходите от наеми, продажби и други, генерирани от населеното  място да остават да се влагат в него. Искаме това да се съблюдава!!!

11. В селото има доста бездомни кучета, които са рискови за хората, разнасят заболявания и са нападателни. Нищо не се прави в тази посока досега!!! Да се прави напръскване на зелените площи срещу кърлежи.

12. Искаме да се отремонтира залата в Читалището, с цел да има къде да се събират хората!

13. Искаме бистрота и ревизия  на Читалището!

14. ОМРЪЗНАХА НИ ЛЪЖИТЕ, НЕ ИСКАМЕ ДУМИ И ОБЕЩАНИЯ! ИСКАМЕ ДЕЙСТВИЯ!



 

  

  

 

 

 

 

 

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР